Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+8 C

Aquesta setmana parlem amb… Josep Maria Puente, candidat a presidir la FEB

Article   0 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article
Aquesta setmana parlem amb… Josep Maria Puente, candidat a presidir la FEB

“La FEB ha de ser una finestra única per a l’empresari. Hem de poder resoldre els seus problemes i ajudar-lo a crear empreses”

Per Jordi Alcover

Apassionat de la societat nord-americana, pel somni americà  “és igual d’on d’on vinguis sinó a on pots arribar”,  Josep Maria Puente Fluvià (Badalona, 1963) afronta la seva primera campanya per presidir la Federació d’Empresaris de Badalona. Tot indica que substituirà al fins ara president, Joaquim Padrós, després d’unes tres dècades al càrrec. Assegura que els empresaris són els que poden remar perquè el país surti de la crisi i que cal apostar per atraure empreses de fora perquè s’instal·lin a Badalona. I…  per començar, proposa una fusió de patronals i que la FEB gestioni l’IMPO i el BCIN…

Deu estar cansat de parlar de crisi…

Només cal revisar els manuals d’història. Estem vivint una nova Revolució Industrial que ens canviarà el panorama. Hem après que és, per exemple una prima de risc però, sobretot, hem après que els diners són finits i que cal gestionar-los amb seny. No pot ser que els bancs tinguin màniga ampla. Hem de posar-hi ordre perquè al final… si les coses van malament ho hem d’arreglar amb diners de tots.

Vostè passa de vicepresident de l’actual junta de la FEB a presidenciable. La seva candidatura és continuista, doncs?

Jo em sento més continuador. No vull renunciar al que s’ha fet fins ara, que és molt. Però ara ens hem de posar les piles. Cal  potenciar molt més la FEB i adaptar-la al context del 2012.

La FEB històricament ha estat vinculada a Foment del Treball. Com és que la seva candidatura incorpora dirigents d’altres patronals a la comarca?

Perquè no té sentit que en un moment tan delicat com el que estem de l’economia hi hagi tantes patronals. Units serem més forts i, precisament per això, proposo que treballem plegats per les empreses de la nostra comarca. Proposo una junta que barregi persones molt competents, de diferent experiència professional, de diferent sector i mitjana edat.

També incorpora al president de Centre Comerç Badalona, Igor Ventura.

I per què no? Els comerços són les empreses que mouen el país. Els necessitem a prop nostre i també volem treballar plegats per millorar l’economia de la nostra ciutat.

Quin paper hi vol jugar la Federació d’Empresaris?

Jo voldria que fos una finestreta única, un punt de trobada de la micro, petita, mitjana i gran empresa. Que puguem resoldre qualsevol problemàtica urbanística, municipal, tributària, laboral… Que oferim una formació de qualitat, amb cursos subvencionats adaptats a les necessitats de les empreses d’avui. Volem estar al seu costat i ser el seu punt de trobada.

Badalona és una de les ciutats més castigades per la crisi, amb un alt índex d’atur. Com ens en sortirem?

Per començar aquí hi ha un organisme que no funciona, que és l’IMPO. Ens el van vendre com la gran panacea i ha donat uns resultats molt minsos. La funció que fa l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació és feina nostra, dels empresaris. Nosaltres millor que ningú coneixem les nostres necessitats, sabem com formar als treballadors aturats perquè s’incorporin ràpidament al mercat laboral.  Hem de ser conscients que els únics que podem remar per sortir d’aquesta som els empresaris perquè som els que creem llocs de treball i això, a vegades se li oblida a l’Administració. No pot ser que sigui tan difícil crear una empresa, hi ha massa paperassa, massa pressió fiscal. A Badalona la solució passa per atraure empreses que s’instal·lin a la nostra ciutat, les hem de seduir perquè vinguin.

Hem de potenciar la innovació a les empreses?

Està molt de moda aquest concepte però jo prefereixo el de la modernització de les empreses. És cert que ara ens cal molta imaginació però cal tocar de peus a terra i treballar molt. Hem de ser realistes i si cal obrir-se a nous mercats la FEB estarà al costat de les empreses que ho vulguin fer, només així les empreses que ara tenen 2 llocs de treball demà en tindran 5 i demà passat 10…

Com veu Badalona?

Sense indústria. L’hem deixat escapar al Vallès, al Baix Llobregat…Jo a vegades faig broma i parlo de Badalona sur mer com aquella ciutat dormitori que només viu de l’encant dels seus carrers vora el mar… Fixi’s: hem perdut qualitat de vida a Badalona. Els badalonins s’aixequen d’hora per anar a treballar al Vallès o al Baix Llobregat, quan abans tenien la indústria a prop de casa.

Ara fa un any, en campanya es parlava de fer un cluster  d’empreses biotecnològiques a Can Ruti.

Sí, va sortir en campanya però aquesta me l’apunto. Vaig ser jo qui parlant amb diversos polítics de la ciutat vaig fer la proposta. Per què no aprofitar que tenim el Germans Trias i Pujol, la Guttmann, el futur Institut Carreras, l’Institut del Càncer…Hem d’aprofitar tota aquesta potència i relligar-la amb el futur túnel de la B-500.

I què me’n diu del BCIN? Està d’acord que s’hi facin concerts de música brasilera?

Això és un disbarat! L’últim que m’ha arribat és que s’hi volen celebrar casaments i tot… Miri, el BCIN tal com està ara no té sentit. Des de que es va construir va quedar petit per ser un centre competitiu. Ara amb el context actual no hi ha recursos per l’ampliació però d’aquí a convertir-lo en un lounge… El BCIN el veig com una piràmide desocupada, un luxe infrautilitzat. No pot ser que una empresa necessiti fer una junta extraordinària i no pugui llogar cap sala de reunions per dues hores. Com volem que se’l sentin seu els empresaris?

Fent la copa i el puro?

La Federació d’Empresaris s’hauria d’encarregar de gestionar el BCIN. Se li ha de donar vida i, sobretot, racionalitzar la despesa, generar nous ingressos. No és normal que hi hagi una persona de manteniment del sistema elèctric que només s’encarregui de supervisar que tot funcioni però en cas que hi hagi una avaria s’avisi a una empresa externa, és absurd.

Segueix la seva campanya a:

www.jmpuente.com

@josepmpuente

Article   0 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

  • Tweet Avatar Batalla campal a Sant Roc després que el Tram ha atropellat un jove gitano.El noi està ferit a l'hospital #Badalona
    2 horas
  • Tweet Avatar Aquesta matinada han cremat 7 contenidors a l'Avinguda Marquès de Montroig.Hi ha 5 vehicles aparcats afectats #Badalona
    9 horas
  • Tweet Avatar L’Ajuntament de #Badalona amplia en 130.000 euros la partida de prestacions econòmiques d’urgència social per aquest any
    24 horas

Calendari

Juny 2012
L M X J V S D
«   »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930