Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+12 C

Albert Lloreta: Castells que són matins

Article   0 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

Diuen que a bona son no hi ha llit dur… però molts de nosaltres, que ens llevem amb la cartografia del coixí emmarcada a la galta i en intervals de despertador (avançar, aturar, avançar, aturar) hem de fer esforços per creure en una dita diferent: a bon matí no hi ha llit tou.

Ser amant dels matins, saber-hi el millor de la vida i haver de fer esforços olímpics per sortir del llit són més que compatibles. En la versió moderna de l’angelet i el diable, al dormilega se li apareix el coixí i el cafè, cadascú estirant per la seva banda. Coixí: “queda’t, això és vida. No hi ha res millor”. Cafè: “cada minut que passa és un minut de matí que perds! Et sentiràs malament. Ara podries ser un heroi i estar gaudint d’un matí gloriós”.

I és que els matins són ben gloriosos, certament. Un cop aixecats, fem un camí zombi cap a la dutxa que, contra tot pronòstic en aquell moment, ens farà ser éssers humans millors. Un moment clau és en sortir de la dutxa i mirar-se al mirall, contemplar el propi rostre de guerrer vencedor. En Basté, o un succedani d’en Basté, ressonarà pel lavabo mentre ens rentem les dents, explicant-nos desgràcies o rient indesxifrablement, depèn de l’hora de llevar-se. Cada cop més nèts, cada cop més al tren del matí, ens vestirem.

Si és un dia de festa, o un dia d’atur (si estem parlant del 50% de joves d’aquest estat, per exemple), el bo del matiner podrà sortir al carrer i respirar aquella barreja d’aire fred i sol que fa que tothom es vulgui casar en primavera. Si ets del gremi (és molt poc probable que ho siguis) passaràs per un quiosc a comprar el diari (avui aquest? aquest? o aquest altre? – posa-li dos-) i t’aproparàs al teu particular trosset de CASTELL: el bar, terrassa, centre cívic, ateneu o forn on demanaràs un suc de taronja, un tallat o un cafè amb llet i un croissant o un entrepà. Amor absolut a la vida. Matí on fire.

L’èxit d’assolir un matí perfecte depèn de tu, dormilega. Si és un dia feiner, sempre pots anar salivant tota la setmana per aquells dissabtes i diumenges de pau interior. El grup La Sentina canta als matins: “Les tardes són bones, però em quedo amb els matins”. La vida està feta de moments que són castells. Castells que són matins.

Article   0 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

  • Tweet Avatar El festival Filmets distingeix ‘Cinema 3’ amb el premi d’honor de la Venus de #Badalona
    19 horas
  • Tweet Avatar Demà divendres 24 d’octubre es presenten a #Badalona dos segells i un mata-segells dedicats al monestir de Sant Jeroni de la Murtra
    20 horas
  • Tweet Avatar El Centre Cultural l’Escorxador inicia un avui nou cicle d’activitats Butxaques Creatives #Badalona
    20 horas

Calendari

Juny 2012
L M X J V S D
«   »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930