Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+12 C

Dolors Sabater: Bitlles catalanes i altres jocs de ciutat

Article   1 Comentari
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

En qüestions tradicionals, aconseguir modernitzar i popularitzar de debò alguna cosa que està lligada a la història i als costums d’arrel, és una proesa de resultants imprevistos. El Maig Major ja s’ha acabat, i la intensitat de les festes viscudes a Badalona té un gust durador que genera desig de perllongar-se, un gust i un desig que se’m representa amb el buit que deixa el Joc de Badalona a la majoria dels més de 1.500 jugadors quan arriba la darrera pregunta.

Del programa de festes, més enllà de les convocatòries tradicionals, i de les que ja he comentat en altres articles, avui voldria destacar una innovació amb futur. Es tracta del torneig que es va oferir dins el dia “Micaco” a Llefià, en el marc de la Festa Major Alternativa, un dia sencer que per si mateix ja té elements innovadors amb possibilitats d’esdevenir, en el futur, referència. Dins tot el que va donar de si la jornada, destacava l’activitat que va ocupar tota la tarda, el1r Torneig de Bitlles Catalanes de Badalona, impulsat per l’entitat Club Termites de Llefià.

Aquest esport tradicional català està arrelant a Badalona gràcies a la vitalitat i la bona feina feta pels dos clubs badalonins que l’impulsen i el practiquen, i el dissabte 19 de maig va aconseguir reunir més de 25 equips de tota la ciutat – equips en molts casos formats per a l’ocasió des de les associacions – en una jornada molt animada, en un ambient festiu i esportiu impecable, i en un marc organitzatiu molt participatiu i agradable. Aquesta conjunció es va produir a Llefià, rere la Torre Mena, infonent a l’espai aquell toc d’àgora inclusiva tant important per al ser de la ciutat. Allà hi havia una notable barreja de persones, de diferents edats, procedències, entorns associatius o escolars, ideologies o filiacions, de diferents barris de la ciutat… I el clima, l’ambient, era d’una gran complicitat, era aquell clima de pertinença comuna que fa sentir-se poc estrany entre els desconeguts i molt proper entre els llunyans.

Era un ambient saludable i festiu, un ambient de joc que es gaudia. El mateix es pot dir deI Joc de Badalona. I és que Jugar plegats és molt saludable. I cohesionador. Tenim la sort de comptar amb organitzacions altruistes que ens fan jugar per la ciutat I ja sigui convocats per La Sargantana o per Les Termites (o per ambdues entitats) l’important és prendre part del joc per sentir-se part d’una ciutat sencera i comuna. El Joc de Badalona va ser una innovació fa tres anys, i es consolida. El Torneig de Bitlles Catalanes té totes les condicions per consolidar-se també. I és que Badalona dóna, i necessita, molt de joc…

Article   1 Comentari
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

  • Tweet Avatar La @Penya1930 cau a la pista del Reial Madrid de 2 punts 90-88 Els verd i negres han donat una bona imatge #Badalona
    18 horas
  • Tweet Avatar Una vintena de cotxes aparcats als carrers de #Bufalà han estat víctimes,aquesta nit, d'actes vandàlics segons l'AV del barri #Badalona
    19 horas
  • Tweet Avatar L’avaria de llum ha estat reparada, tot i que els operaris continuen treballant al carrer Joan Peiró en un transformador elèctric #Badalona
    19 horas

Calendari

Juny 2012
L M X J V S D
«   »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930