Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+2 C

Marcel Mauri: No parlis de justícia social

Article   2 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

Parla d’exclusió. De separació segons l’origen, l’ètnia o el color de pell. Digues-li fòbia a qui ve de fora, a qui professa una altra religió o a qui no comparteix el teu sistema de valors. Fes-ho en nom del populisme, l’electoralisme o la política de baixa estopa a la qual ens heu acostumat. Justifica-ho en base a la manipulació dels sentiments més primaris, a l’ús de la gestió pública no per trobar consensos i solucions sinó per aprofundir en els conflictes. Bateja-ho com el que és: la negació de drets bàsics als més indefensos, l’espectacle pirotècnic de la mentida repetida per quatre miserables vots. Explica que ho fas per saciar aquesta addicció mediàtica per omplir titulars i obrir informatius.

Posa-hi valor i anuncia en veu alta que, de nou, utilitzes la immigració per dividir, per descosir la tasca tenaç a favor de la cohesió social. Proclama als quatre vents que has fet dels nouvinguts el teu buc expiatori, la raó essencial d’un discurs cínic i fàcil que inocules amb la vaselina de la demagògia entre els que més pateixen els efectes de la crisi. Rebel·la sense embuts que tu fas de la immigració (i no dels banquers o especuladors) l’autèntic culpable que el poble necessita en aquests moments de desconcert i manca d’esperança.

Però no construeixis el teu discurs en nom de la justícia social. Per respecte cap aquells que més pateixen en un país ple d’injustícies i desigualtats, no ho facis.

És en nom d’aquesta justícia social que proclames que hauries de protegir els més desvalguts, vingin d’on vinguin o parlin l’idioma que parlin. Que hauries de treballar per erradicar les desigualtats i construir una Badalona on tothom (i no només a aquells a qui tu goses donar el ‘carnet’ de ciutadà) tingués les mateixes oportunitats. És per justícia social que no pots retirar als badalonins que porten menys de quatre anys a la ciutat, tal i com acabes d’anunciar, les mínimes prestacions socials sense les quals encara els condemnem més a l’exclusió i la marginalitat.

Parles de ‘prioritzar qui ha de tenir les ajudes socials’ com si l’origen o l’ètnia fossin barems justos a l’hora de determinar a qui deixem fora del nostre sistema públic de prestacions. Però explica’ns en nom de quina justícia social pots deixar un infant sense beca menjador o una família pobra sense la mínima ajuda per pagar un lloguer? I en el fons tant et fa si amb aquesta mesura t’estalvies més o menys euros (tu que pressupostes 3 milions en llibres de text quan socialitzar-los surt a un cost ínfim) perquè l’únic que cerques és presentar-te com el gurú d’un discurs que fa de la por al que ve de fora la solució màgica als mals de la nostra societat.

Ara fa un any vam fixar unes línies vermelles a la teva acció com a alcalde que de tan trepitjades ja ni intuïm on queden. De nou, situes la immigració en el punt de mira de l’escarni públic. Però no gosis defensar la teva política d’exclusió en la diferència parlant de justícia social. No ho facis, no en el meu nom.

Marcel Mauri, periodista

Article   2 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

Calendari

Maig 2012
L M X J V S D
«   »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031