Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+26 C

Gemma Liñan: Ser o no ser, aquesta NO és la qüestió

Article   0 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

Som el que som pel que hem viscut, pel que ens han ensenyat, pel que hem vist i pels llocs per on hem passat. Hem xuclat de la terra i també hi hem deixat un tros de nosaltres. I així és Tiana, un trosset de cada una de les persones que hi ha viscut i hi ha passat. Aquests dies un grup al facebook (“No ets de Tiana si no…”) està fent d’aparador de la vida tianenca. Una mostra del que van viure els nostres avis, els nostres pares i del que viuen els joves d’avui. Un recull de petites històries. Algunes formen part de la memòria dels més grans i ajuden a conèixer la gent i la vida d’un poble que no està escrita als llibres. És també un anecdotari personal que mostra les bajanades que alguns hem arribat a fer. Un recull que fa que intercanviïn converses tianencs que si es veiessin pel carrer ni tants sols s’aturarien a parlar i que ara recorden com les noies de Tiana ensenyaven cuixa al ‘Tiana Somriu’ i com eren els carrers sense asfaltar.  Tornen a escriure les pintades mítiques a les parets com “llobarro kiki” i es pregunten qui les va fer, i després d’anys de silenci troben la resposta. Un grup que trenca el mite que el dinar de l’escola no val res i enyora la Regina que cuinava cada dia pels nens i nenes de l’Escola Lola Anglada. Hi ha qui truca la parella perquè els hi escrigui el record que se li acaba d’acudir i no té un ordinador a mà; qui es planteja fer-se un perfil de facebook per poder-hi escriure; qui li demana a la filla que li corregeixi les faltes d’ortografia per escriure un “No ets de Tiana si no…”… Un joc que et fa somriure recordant moments que ja havies oblidat, aprenent histories que no havies ni imaginat i descobrint malifetes d’adolescents  que alguns confessen ara, anys després, com  en Lluís Moreu que he de reconèixer que està del tot inspirat amb missatges com: “No ets de Tiana si l’Epi no t’ha fotut mai fora de la piscina de dia…..i després t’hi has banyat de nit…..jajajajaj!!!”. Un grup que ens fa riure de nosaltres mateixos. Un grup que arriba en un moment de crisi global identitària i econòmica. També, una crisi de valors. És una lliçó de com despertar la Tiana adormida sense tenir-ne ni gastar-ne ni cinc. D’aprendre, de compartir i de cohesionar.  Això és fer poble. Sense excloure a ningú. I qui se senti exclòs del grup, és potser, perquè també se sent exclòs de Tiana. Sigues tu i seràs el que vulguis i d’on vulguis.

Article   0 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

Calendari

Maig 2012
L M X J V S D
«   »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031