Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+9 C

Gemma Liñan: Viacrucis abans de Setmana Santa

Article   0 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

Comença la Quaresma. Temps de reflexió i penitencia abans de Setmana Santa . Hi ha tianencs, però, que ja fa setmanes que en fan de penitència i que han començat un viacrucis. Dic setmanes per no dir anys, perquè l’Agrupament Escolta Roger de Flor no ha tingut mai un local definitiu i que jo recordi aquest és el tercer cop que busca casa. La crisi també afecta les entitats sense ànim de lucre quan la casa gran, l’Ajuntament, ja no els hi pot fer més de pare. L’Ajuntament de Tiana ha hagut de deixar els lloguers d’alguns locals per retallar despeses. I ha deixat els locals que fa anys va llogar a Can Tartera i que donaven aixopluc als serveis socials, el punt d’informació juvenil i al Cau. L’entitat, una de les dedicades als més petits del poble i amb més tradició a Tiana ha voltat mig poble. Va començar en un local tronat de la Catequística que Mossèn Josep Vidal els hi va deixar, va ocupar la planta baixa del local del Grup d’Astronomia, allà on ara hi ha els gronxadors per a gent gran a l’Avinguda Isaac Albéniz, i finalment va acabar al carrer doctor Mascaró en el local de lloguer que té els dies comptats. Recordo la llarga reivindicació durant els anys que el Cau estava a la casa ruïnosa amb el perill que suposava per les criatures. I va costar uns quants anys trobar-li un lloc, un lloc que sempre es va dir que era provisional… Ara monitors, pares i Ajuntament miren de trobar un local nou. Però cap sembla prou bo. Hi ha diferents propostes: la Catequística, l’escola Tiziana, l’escorxador, l’institut…  O no està en condicions, o és massa petit, o sembla difícil accedir-hi. En tot cas, a Tiana hi ha el que hi ha i trobar un local municipal, espaiós i que no amenaci ruïna, no és fàcil. Caldrà l’esforç, la paciència i la imaginació de tots per  trobar la millor sol·lució, però de recursos econòmics ara per ara n’hi ha ben pocs. En el periple per trobar un local, els pares i mares del Cau han obert un grup al facebook. Es diu “Salvem el Cau”. Jo li hagués posat: “Busquem una casa al Cau”… perquè dubto i no vull pensar que ningú deixi morir una entitat amb llarga tradició a Tiana en la que també hi van passar els anys d’infància alguns dels regidors del Govern local.

Article   0 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

Calendari

Febrer 2012
L M X J V S D
«   »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829