Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Badalona
+12 C

Record i memòria recuperat des de fa 25 anys

Article   0 Comentaris
Interlineat+- ATamany de la font+- Imprimir aquest article

Record i memòria recuperat des de fa 25 anys - tot badalona - eltotdigital.comDalt la Vila- Els carrers del barri antic de Badalona tornaran a enfosquir-se i a quedar-se en silenci com cada Dijous Sant. La Processó del Silenci o dels Misteris, data de l’any 1627, quan un grup de badalonins es van reunir en el cementiri parroquial de Santa Maria per a instaurar una Processó de Dijous Sant. L’any següent, el bisbat de Barcelona, feia beneir els misteris. D’aquests fets ja han passat més de 375 anys. Segles més tard, l’any 1974, es va decidir suprimir la Processó i alguns misteris foren guardats en cases particulars de badalonins. Ara fa 25 anys, l’any 1987, la Processó es va poder recuperar i va tornar a sortir pels carrers de Dalt la Vila. Enguany, la crisi econòmica ha fet perillar la continuïtat de la Processó, però finalment el suport institucional, de patrocinador i també de particulars farà possible celebrar el quart de segle de la seva recuperació. Fa unes setmanes, es va celebrar al teatre del Círcol, un acte de suport sota el lema “Salvem la Processó”. De moment, més d’un centenar de persones han donat el seu suport com a amics de la Processó i s’han  compromès a pagar una quota anual.

Processó pels carrers més antics de Badalona
La Processó del Silenci o dels Misteris començarà com cada any quan ja sigui ben fosc. Cap a  les deu de la nit, el Cant de la Passió a la façana principal de l’església de Santa Maria donarà obertura a un cerimonial que portarà els passos a fer un recorregut pels carrers de Dalt la Vila més propers a l’església. El recorregut arribarà també a alguns carrers del barri de Coll i Pujol abans de retornar cap a Dalt la Vila. Al final del recorregut es farà la Celebració de la Paraula. El pas de la Processó estarà il•luminat només per les espelmes dels participants i també de petits focs durant el recorregut  i anirà acompanyat del silenci solemne, només trencat pel cant del Record i Memòria o el pas dels Estaferms…

(+) Processó del Silenci
Dijous 21 d’abril, a les 22h, pels carrers de Dalt la Vila i Coll i Pujol

Actes de Setmana Santa a Badalona

Dijous Sant, 21 d’abril
9h: Enramada i ornamentació floral dels misteris, a porta oberta. A l’església de Santa Maria
18h: Recollida del Sant Sepulcre. A l’església de Santa Maria
22h: Cant de la Passió, Processó del Silenci, pels carrers de Dalt la Vila
Divendres Sant, 22 d’abril
17h: Processó del Santíssim Crist Redemptor i de Nostra Senyora de la Soledat, pels carrers de Llefià
19h: Viacrucis solemne, a l’església de Sant Josep
Dilluns de Pasqua, 25 d’abril
10h: Caramelles, pels carrers i places de Dalt la Vila i del Centre

Article   0 Comentaris
Banner

Última revista

Segueix-nos!

Banner

Últims tweets

Calendari

Abril 2011
L M X J V S D
«   »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930